Prova de les sirenes de risc químic a Vilallonga del Camp el 16 d'octubre del 2014

editor Premsa, Serveis

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) provarà el dijous 16 d’octubre, a partir de les 10.00 hores del matí, les 84 sirenes de la xarxa d’alarmes d’avís de risc químic del Pla d’Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya Plaseqcat. Sonaran les sirenes d’avís de risc químic repartides per 37 municipis de Catalunya, el so de les quals és perceptible en una àrea aproximada de 137 Km2. Si algun dia sentiu la sirena, cal que es tanqueu a l’edifici més proper, tancant portes i finestres.

La sirena de Vilallonga del Camp, ubicada a la Piscina Municipal (c/Alfons el Cast amb c/Dr Mestres)  a les 11:20 hores (inici alarma) i a les 12:30 hores (fi alarma). Aquesta sirena pertany al sector del Polígon Nord de Tarragona.

El so d’alerta en cas d’accident químic consta de tres senyals d’un minut de durada separats per silencis de cinc segons. Un cop ha passat el risc, sona un senyal continu de 30 segons de durada. El dia 16 d’octubre pel matí, dins del simulacre organitzat per Protecció Civil escoltareu els dos senyals.

La mesura de protecció més segura en cas d’accident químic és confinar-se a l’edifici més proper i tancar-se fins a la finalització de l’avís. També és molt important que no es vagi a buscar els nens a l’escola o els avis al casal o residència. Els responsables d’aquests centres estan formats per actuar en cas d’emergència. No és segur quedar-se dins d’un cotxe.

El dia de la prova i en cas d’accident, les autoritats també us informaran a través del twitter @emergenciescat

Per a més informació: http://interior.gencat.cat/ca/arees_dactuacio/proteccio_civil/consells_autoproteccio_emergencia/riscos_tecnologics/risc_quimic

sirenes