Presentació del Llibre de memòries de la parròquia de Sant Martí de Vilallonga del Camp (1867-1975)

editor Arxiu

El proper divendres, dia 27 de febrer a les 19:30h., a la Sala d’Actes del Centre Recreatiu, tindrà lloc la presentació de l’edició de l’Ajuntament de Vilallonga del Camp del Llibre de memòries de la parròquia de Sant Martí de Vilallonga del Camp (1867-1975) que compta amb un estudi introductori i amb la transcripció literal realitzada per Daniel Piñol Alabart, Doctor i Professor del Departament d’Història Medieval, Paleografia i Diplomàtica de la Universitat de Barcelona. La presentació anirà a càrrec del professor Dr. Joaquim M. Puigvert de la Universitat de Girona.
Aquest llibre conté, per una banda unes memòries de la parròquia de Sant Martí escrites pels diferents rectors de la parròquia des de l’any 1867 i fins el 1975; per altra banda i en les darreres pàgines del llibre hi trobem una consueta redactada l’any 1925. Es tracta d’un valuós document que inclou anotacions personals sobre el desenvolupament de la vida parroquial que indirectament ens parlen de la vida del poble i, fins i tot, hi podem trobar pensaments i vivències absolutament personals.
Els objectius de la present publicació han estat analitzar el llibre en qüestió en tots els seus aspectes externs i interns, a més de la transcripció de tot el text amb la intenció d’oferir-lo a la comunitat científica que hi trobarà en ell un element més per a estudiar la vida quotidiana en un àmbit rural entorn d’una parròquia. Però també el volem apropar a totes aquelles persones amb inquietuds per conèixer el passat de Vilallonga del Camp, de la seva església parroquial i dels seus veïns.

llibre