Problemes a la pàgina de Facebook de l'Ajuntament

admin Anuncis

Fa temps que l’Ajuntament de Vilallonga va obrir un compte Facebook. Aquest era un compte obert com a perfil personal “Standard”, com si fos una persona normal i corrent. Amb el temps va ser necessari canviar i passar a tenir una pàgina de Facebook, doncs el perfil personal “Standard” només és indicat per a persones físiques. En canvi, la pàgina de Facebook és la indicada per a  empreses o institucions governamentals. Ho vam fer i poc a poc els usuaris de l’antic perfil es van anar passant a la nova pàgina, i vam deixar d’usar l’antic perfil personal.

Per tal d’administrar pàgines de Facebook, però, cal tenir creat un perfil d’usuari. Per  aquest motiu, per fer-ho més impersonal, es va conservar el antic perfil personal “Standard”, des del qual ja no publicàvem res però si que el fèiem servir per accedir a la nova pàgina. Així ho fèiem fins el passat passat 19 de Juny,  data en què Facebook ens va obligar a desfer-nos del perfil personal “Standard”ja que feia referència a un Ajuntament i això contradiu les normes de Facebook. Per no perdre el contingut ens instava a convertir-lo a una pàgina i, com que ja en teníem una, fusionar-la amb ella, així es conserven els seguidors del perfil i de la pàgina i els continguts.

problema_fb_01

Ho vam intentar seguint totes i cadascuna de les indicacions que el Facebook ens donava, fins arribar al moment de unir el perfil antic amb la pàgina. Tot i fer tot tal i com ens indicaven van succeir-se errors no identificats i amb explicacions nul·les, com per exemple que arribat el moment no ens deixés fer la unió:

problema_fb_02

Més tard quan si que ens va deixar unir i semblava que tot anava per bon camí:

problema_fb_03

Finalment ens va donar un error sense explicació:

problema_fb_04

Vam intentar-ho varis cops i sempre resultava igual fins que vam desistir atribuint que aquell dia la funció de fusionar pàgines no corria correctament, més valia tornar-ho a provar una estona més tard, doncs Facebook anunciava “estem treballant per arreglar-ho el més aviat possible”.

Finalment, però, Facebook sí que va unir les dues pàgines, però no correctament: s’havien perdut la major part dels continguts publicats a la pàgina antiga. És per això que demanem disculpes per aquesta pèrdua ja que no ens ha estat possible recuperar els continguts perduts, tot i haver seguit fil per randa les instruccions indicades pel mateix Facebook.

Alfred Aubí, Tècnic Informàtic