Nota informativa sobre la revisió cadastral

admin Anuncis

Aquest 26 de juny i amb caràcter d’urgència, des de l’Ajuntament s’ha repartit a totes les cases una comunicació (foto 1) sobre el cadastre. La nota informa que des del Ministeri de Hisenda i Administracions Públiques, s’ha promogut que la Direcció General del Cadastre insti als Ajuntaments a realitzar una actualització del cadastre municipal, per comprovar totes les obres noves, ampliacions i rehabilitacions que s’han fet i que no han estat notificades al Cadastre pels seus propietaris, per tal d’actualitzar el valor cadastral.

El Cadastre ens ho va fer saber a l’Ajuntament de Vilallonga el passat 14 d’abril del 2014, i l’anterior Equip de Govern el mateix maig del 2014 va sol·licitar (foto 2) que aquesta revisió es fes a Vilallonga del Camp al segon semestre del 2015.

L’1 de Juny d’enguany, el cadastre va comunicar a l’Ajuntament (foto 3) que una empresa contractada directament per ells faria les inspeccions (des de satèl·lit amb Google Earth i des de de l’exterior de les cases, mai des de dins). En el cas que trobi diferències entre el que hi ha al cadastre actualment i la propietat, ho notificarà al propietari amb un expedient per fer la regularització amb un cost de 60€ pel propietari. A banda, el propietari veurà a partir de l’any següent un augment en el rebut de l’IBI fruït de la revisió a l’alça del valor cadastral.

Foto 1

Foto 2

Foto 3