Vilallonga del Camp celebra el dia 8 de març: Dia Internacional de les dones

editor Arxiu, Xerrades i Jornades

Vilallonga del Camp celebra el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, amb dues activitats. La Regidoria de Cultura i l’Arxiu Municipal han plantejat de fer una mirada a la història recent i també una reflexió del moment present al voltant de les dones emprenedores.

Per una banda, s’ha muntat una recreació del taller de Julia Benito Cudero (1916-1976) on s’hi exposen documents del Fons Documental cedit a l’Arxiu Municipal de Vilallonga del Camp per part de la família de la dona emprenedora que endegà un taller de muntatge de capses de cartró per a importants empreses farmacèutiques i de perfumeria de Barcelona. Va estar activa entre 1955 i 1975 i hi treballaren moltes dones de la vila.
S’inaugura a les 20.30h. i tindrà lloc a la Sala d’Exposicions de Cal Roso.

L’altra activitat és una mirada al present, a través d’una Taula Rodona. Amb el títol “Dones emprenedores. Experiències i nous reptes”, aplegarà sis dones emprenedores, cinc de la vila i una convidada reusenca, de perfil empresarial divers que debatran sobre temes actuals, com la conciliació de la vida familiar i personal amb la laboral, l’enfocament de la comunicació de les seves empreses, dels nous projectes per sobreviure en un context de crisi.
Tindrà lloc a la Sala d’Actes del Centre Recreatiu a les 19:30

La Diada 8M compta amb la col·laboració de l’Associació de Dones de Vilallonga del Camp.

Tots els vilallonguins i vilallonguines hi sou convidats!

8DEMARÇ-01