Manifest per al 8 de març, Dia Internacional de les Dones

editor Anuncis

En aquesta commemoració els ens locals requerim avançar cap a una societat igualitària, en la que homes i dones participem en igualtat de condicions en totes les decisions que ens afecten. Apostem, totes i tots, per avançar, des la complicitat, cap a la construcció de pobles i ciutats més justos i solidaris

Reivindiquem els drets socials i laborals que les dones pateixen al nostre país. Davant la situació de crisis global, s’estan aplicant mesures que vulneren els drets de les dones i la seva dignitat com a dones treballadores, alhora que repercuteix negativament fent retrocedir en aspectes relacionats amb la coresponsabilitat en les tasques de sosteniment de la vida, dins i fora de la llar. Davant la situació de crisis global, s’estan aplicant mesures que vulneren els drets de les dones i la seva dignitat com a dones treballadores, alhora que repercuteix negativament fent retrocedir en aspectes relacionats amb la coresponsabilitat en les tasques de sosteniment de la vida, dins i fora de la llar.

Hem de continuar recordant que cal un fort compromís dels governs locals i de la ciutadania amb la igualtat d’oportunitats entre els ciutadans i les ciutadanes als municipis.

Adjuntem la proposta de manifest de commemoració del 8 de març elaborat per la Federació de Municipis de Catalunya i l’ACM.

En el marc d’aquesta commemoració, us informem també que la Generalitat de Catalunya, les diputacions de Barcelona, Girona, Tarragona i Lleida, la Federació de Municipis de Catalunya i l’ACM impulsem la campanya ‘Compromís amb l’equitat de gènere’, que serà divulgada per les institucions a través dels mitjans de comunicació propis, així com en insercions a la premsa i a través de les xarxes socials.