Viu l'òpera

editor Activitats

Tenim el plaer de comunicar-vos que a partir d’aquest mes de gener, a la Sala de Cinema del Centre Recreatiu podreu gaudir de les retransmissions en directe d’òpera i de ballet des del famós Royal Opera House de Londres.

El tret de sortida serà el proper dijous, 29 de gener, a les 20.15 h, a la Sala de Cinema del Centre Recreatiu amb l’òpera Andrea Chénier, composada per Umberto Giordano, amb un llibret de Luigi Illica, un drama romàntic i històric que té com a marc la Revolució Francesa.

L’Ajuntament es posiciona a la vanguardia tecnològica dels cinemes i va més enllà, oferint al seu públic sessions de contingut alternatiu i cultural. S’uneix a més de 1200 sales d’arreu del món que ofereixen tan magnífic espectacle.

La primera retransimisió és l’esmentada òpera ‘Andrea Chénier’ amb un magnífic Jonas Kaufmann. El 24 de febrer el galès Bryn Terfel serà el protagonista de ’L’Holandès Errant’. I el 17 de març, el delicat ballet ‘El Llac dels Cignes’ amb Natalia

Osipova, una de les bailarines més aclamades del moment. El mes de maig tindrem a la gran pantalla ‘La Fille Mal Gardée’, al juny Anna Netrebko i Joseph Calleja interpretaran ‘La Bohème’. Es tancarà la temporada dels directes el juliol amb l’òpera Guillem Tell de Rossini.

27012015_opera

ANDREA CHÉNIER

La poderosa i emocionant òpera d’Umberto Giordano, ambientada en la Revolució Francesa i protagonitzada per Jonas Kaufman. Amb Antonio Pappano al davant de l‘orquestra i la direcció de David McVicar. Aquesta nova producció de la Royal Opera House ressegueix la vida de Chénier des dels dies d’opulència abans de la Revolució Francesa fins la seva mort durant el “període del terror”.

La història comença el 1789 en un esplèndid jardí de París on Chénier s’enamora de la bella aristòcrata Maddalena, paper interpretat per la soprano holandesa Eva-Maria Westbroek. Sis anys després, Maddalena ho ha perdut tot i París s’ha convertit en una ciutat consumida per les sospites i la por. Condemnat per un pretendent rival, el revolucionari Gérard que interpreta el baríton serbi Željko Lucic, la parella es reuneix per afrontar el judici revolucionari.

Aquesta òpera d’Umberto Giordano, que no es representa en el Covent Garden des de 1985, compta amb un gran prestigi per la gran exigència que suposa el paper del tenor i les seves àries. Amb un disseny de producció de gran espectacularitat que mostra tant els palaus com els carrers de París curulles de colors patriòtics, ‘André Chénier’ és una producció evocadora que no es pot deixar de veure.

 

percorregir_opera