Comunicat

editorOrdenances, Ordenances i Reglaments

Arrel de la polèmica creada ahir a través de les xarxes socials, com a conseqüència de les dues senyals informatives que es van ubicar a la Plaça de l’Església, on es prohibeixen una sèrie de pràctiques, l’equip de govern volem explicar els motius que ens han dut a realitzar la instaŀlació de les mateixes.


Segons l’ordenança de convivència ciutadana aprovada en data 3 de maig de 2019, en el seu article 37.2 indica que no es pot jugar a pilota fora dels llocs autoritzats, així també ho indicaven les senyals existents arrel de l’aprovació d’aquesta ordenança. Basant-nos amb aquesta normativa i amb el reiterat incompliment de la mateixa, així com de les queixes dels veïns de la zona i d’alguns usuaris de la plaça, l’equip de govern vam creure oportú la instaŀlació de les senyals .


Cal tenir en compte que la Plaça és un punt de trobada per a molta gent i de totes les edats, un lloc amb molta vida i on hem de conviure pacíficament i això no volem que canviï. Tanmateix, hi ha moments on la convivència és un pèl difícil. Hi ha nens i nenes jugant a futbol amb pilotes que xuten fort, les quals provoquen impactes repetitius en façanes de veïns o del mateix Ajuntament, algunes vegades van a les taules de les terrasses provocant que aquestes pilotes impactin amb els clients o les rebin altres infants que no practiquen aquest esport i també estan jugant per la plaça. Considerem que hi ha llocs més adients per a jugar a futbol. El poliesportiu està obert cada dia de la setmana, fins a les 21.00 h aproximadament, i també la pista multiesportiva del Parc de les Parades.


Pel que fa a patinets, monopatins i bicicletes han ocasionat alguna caiguda a persones grans que travessaven la plaça i moltes ja eviten passar per la mateixa. Però si voleu anar fins a la plaça en bicicleta i aparcar-la, no hi ha cap problema. Dit això, volem una plaça de tothom i per a tothom, on els veïns i veïnes la puguin gaudir. Reconeixem que la col·locació del cartell sense una explicació no ha estat la millor forma de procedir, però rectificar és de savis i intentarem buscar-ne un de més adient que permeti jugar però alhora respectar els veïns.


No és fàcil tenir a tothom content, però com a equip de govern creiem que som accessibles a la població per poder comentar qualsevol queixa i/o suggeriment per poder millorar i conviure tots plegats intentant respectar-nos.


L’Equip de govern
Vilallonga del Camp, 7 de juny de 2024

*fotografia d’arxiu